Een vereniging door en voor notariële juristen

Ontdek alle details over ons.

VLN in detail

De Vereniging Nederlandstalige Licentiaten en Masters Notariaat

Doelstelling

Enerzijds vertegenwoordigt VLN de notariële juristen in de verschillende notariële organen, zowel bij FEDNOT als bij VLANOT. Daarnaast draagt zij kandidaat-notarissen voor om te zetelen in de provinciale adviescomités. Vervolgens onderhoudt VLN ook contacten met de Benoemingscommissie, de diverse commissies binnen de beroepsfederatie, de nationale en provinciale kamers, en andere notariële geledingen. Tenslotte organiseert VLN ook vele evenementen ten bate van Nederlandstalige juristen. Deze evenementen zijn van diverse aard: zowel wetenschappelijk, cultureel als ontspannend. Deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door de steun van de diverse partners van onze vereniging.

Organisatie

Onze raad van bestuur en algemene vergadering vergadert in het Notarishuis te Brussel. De vereniging bestaat uit zes afdelingen, één per Vlaamse provincie, en één voor Brussel, met elk een eigen budget en autonomie. De bestuurders van de afdelingen maken de effectieve leden uit van de vereniging. Zowel op afdelingsniveau als op het niveau van de gehele vereniging worden de bestuursmandaten tweejaarlijks ingevuld. Bent u geïnteresseerd in een mandaat, contacteer dan gerust de afdeling van uw provincie zodat u op de hoogte wordt gebracht, of om kennis te maken

Ledenvoordelen

01
Sociaal-culturele activiteiten (waaronder Nacht van het Notariaat).
02
Academische activiteiten (waaronder Notarieel Congres en Notariële Fundamenten).
03
Korting bij aankoop Wetboek Notariaat van Intersentia met bijhorend online toegang tot de Larcier-applicatie.
04
Mogelijkheid tot aansluiting groepsverzekering bemiddeling.

Lid worden

Registreer u en maak onmiddelijk gebruik van de ledenvoordelen.

Informatie

Houder zijn van een Nederlandstalig diploma master (of licentiaat) in het notariaat is de enige lidmaatschapsvoorwaarde. Indien u zich wenst in te schrijven op onze evenementen en dadelijk gebruik wenst te maken van de ledenvoordelen, kunt u zich hier onmiddellijk en gratis registreren als lid.

Toetreding

Inschrijven doet u door het invullen van het inschrijvingsformulier op deze site. Met een kopie van uw diploma registreert u zich vandaag als lid. Heeft u nog vragen omtrent het lidmaatschap, contacteer ons dan gerust. U wordt aangesloten bij de afdeling van de provincie waar u werkt.

Onze partners

De werking van VLN is mede mogelijk door samenwerking met de volgende partners :