08 Jan 2020
19:00

Federale registratierechten en lokalisatieregels van de regionale registratiebelastingen

Notarishuis Gent
Notarisstraat 1
9000 Gent
€ 0,00

Gegevens op het ticket

Geachte,

Het VLN-bestuur van Oost-Vlaanderen wenst U graag uit te nodigen voor haar wetenschappelijke activiteit met als onderwerp “Federale registratierechten en lokalisatieregels van de regionale registratiebelastingen”.

Wij hebben het grote genoegen mevrouw Annick Ghysens, directeur van de Kenniscel van de Vlaamse Belastingdienst, te mogen verwelkomen als spreker.

Sinds de regionaliseringsgolf in de fiscaliteit is de vestiging van registratierechten/belasting er niet op vereenvoudigd. Een aantal rechten bleven een federale materie, maar voor de belastingen inzake overdrachten ten bezwarende titel, de vestiging van hypotheekrechten, het verdeelrecht en de schenkingsrechten dient gekeken te worden naar de fiscale lokalisatie. Mevr. Annick Ghysens licht voor ons deze lokalisatieregels toe, aan de hand van concrete voorbeelden.

Een ideale herhaling dus naar aanleiding van het vergelijk examen voor de rangschikking van kandidaat-notarissen 2020!

De studie-avond zal doorgaan op woensdag 8 januari 2020 om 19u00 in het Notarishuis te Gent, Notarisstraat 1.

Het programma:
• 19u00: ontvangst met een drankje en broodjes
• 19u30: Uiteenzetting “Federale registratierechten en lokalisatieregels van de regionale registratiebelastingen” door mevr. Annick Ghysens
• 21u00: Einde uiteenzetting en mogelijkheid tot vraagstelling aan de spreekster

Inschrijven kan vanaf heden op de website van de VLN (www.vln.be). Vergeet niet uw winkelmandje uit te checken (ook als is de activiteit kosteloos!) Als de inschrijving correct is verlopen, ontvangt u een bevestigingsmail.

(Erkenning voor punten in aanvraag.)

Wees snel want om organisatorische redenen zijn het aantal plaatsen beperkt!

Wij hopen U talrijk te mogen verwelkomen.

Het VLN-bestuur Oost-Vlaanderen