VLN Congres 2021 (inschrijvingen afgesloten)

27 Nov 2021 | 09U00 | Digitaal

Korte inhoud

Naar goede gewoonte organiseert het VLN ook dit jaar een congres. Deze editie staat in het teken van het Nieuwe Goederenrecht.

De lezingen zullen ter beschikking worden gesteld vanaf 27 november 2021. Om punten permanente vorming te bekomen dienen de opnames vóór 27 december 2021 bekeken te worden. Op 27 november 2021 zullen wij vanaf 9.00 uur ook de presentaties in onderstaande volgorde tonen, met de mogelijkheid om tijdens de, vooraf opgenomen, lezingen vragen te stellen aan de sprekers. Deze interactie zal mogelijk zijn via een chatplatform.

Uiteraard is het ook mogelijk om de lezingen op een later moment te bekijken, in dat geval zonder de mogelijkheid om vragen te stellen.

Dit jaar zullen volgende sprekers een uiteenzetting geven :
• Professor Joke Baeck, Hoofddocent Centrum voor Verbintenissen- en Goederenrecht UGent, over "Erfpacht en opstal onder Boek 3 BW";
• Meester Samuel Wynant, Notaris te Brussel (Van Halteren, Geassocieerde Notarissen) en Professor Koen Swinnen, Universitair hoofddocent privaatrecht (Erasmus School of Law), over “Erfdienstbaarheden onder het nieuwe Boek 3 BW, met bijzondere aandacht voor de notariële praktijk”;
• Professor Mathieu Muylle, professor goederenrecht VUB, notaris bij Prisma notarissen Menen, over "Tussen wezenskenmerk en wilsautonomie, clausuleren rond vruchtgebruik bij een gesplitste aankoop door natuurlijke personen”;
• De heer Benjamin Verheye, assistent verbonden aan het Instituut voor Goederenrecht van de KU Leuven, over "Onroerende publiciteitsregels onder het nieuwe Boek 3 BW”.
Het verslagboek van het congres zal in de mate van het mogelijke vóór 27 november 2021 per post aan de deelnemers worden bezorgd.

Praktische info

27 November 2021
Digitaal
09u00
Notaris: € 90,00
Medewerker: € 70,00
Student Master Notariaat: € 0,00